De nieuwe features van Instagram Stories

[tatsu_section bg_color= “” bg_image= “” bg_repeat= “no-repeat” bg_attachment= “scroll” bg_position= “top left” bg_size= “cover” bg_animation= “none” padding= ‘{“d”:”15px 0px 15px 0px”}’ margin= ‘{“d”:”0px 0px 0px 0px”}’ border= “0px 0px 0px 0px” border_color= “” bg_video= “0” bg_video_mp4_src= “” bg_video_ogg_src= “” bg_video_webm_src= “” bg_overlay= “0” overlay_color= “” full_screen= “0” top_divider= “none” bottom_divider= “none” top_divider_height= ‘{“d”:100}’ top_divider_position= “above” bottom_divider_height= ‘{“d”:100}’ bottom_divider_position= “below” top_divider_color= “#ffffff” bottom_divider_color= “#ffffff” invert_top_divider= “0” invert_bottom_divider= “0” flip_top_divider= “0” flip_bottom_divider= “0” section_id= “” section_class= “” section_title= “” offset_section= “” offset_value= “0” full_screen_header_scheme= “background–dark” hide_in= “0” key= “ftivgbsg365omfu2”][tatsu_row full_width= “0” bg_color= “” no_margin_bottom= “0” equal_height_columns= “0” gutter= “medium” column_spacing= “” fullscreen_cols= “0” swap_cols= “0” padding= ‘{“d”:”0px 0px 0px 0px”}’ row_id= “” row_class= “” hide_in= “0” box_shadow= “0px 0px 0px 0px rgba(0,0,0,0)” border_radius= “0” layout= “1/1” key= “ftivgbsg5b9d5xzw”][tatsu_column bg_color= “” bg_image= “” bg_repeat= “no-repeat” bg_attachment= “scroll” bg_position= ‘{“d”:”top left”}’ bg_size= ‘{“d”:”cover”}’ padding= ‘{“d”:”0px 0px 0px 0px”}’ custom_margin= “0” margin= ‘{“d”:”0px 0px 50px 0px”}’ border= ‘{“d”:”0px 0px 0px 0px”}’ border_color= “” border_radius= “0” enable_box_shadow= “0” box_shadow_custom= “0px 0px 0px 0px rgba(0,0,0,0)” bg_video= “0” bg_video_mp4_src= “” bg_video_ogg_src= “” bg_video_webm_src= “” bg_overlay= “0” overlay_color= “” animate_overlay= “none” link_overlay= “” vertical_align= “none” column_offset= “0” offset= “0px 0px” z_index= “0” column_parallax= “0” column_width= ‘{“d”:”100″}’ column_mobile_spacing= “0” animate= “0” animation_type= “fadeIn” animation_delay= “0” image_hover_effect= “none” column_hover_effect= “none” hover_box_shadow= “0px 0px 0px 0px rgba(0,0,0,0)” col_id= “” column_class= “” hide_in= “0” layout= “1/1” key= “ftivgbsg75b12bqz”][tatsu_text bg_color= “” max_width= ‘{“d”:”100″}’ wrap_alignment= “center” animate= “” animation_type= “fadeIn” animation_delay= “0” margin= ‘{“d”:”0px 0px 30px 0px”}’ box_shadow= “0px 0px 0px 0px rgba(0,0,0,0)” padding= ‘{“d”:”0px 0px 0px 0px”}’ border_radius= “0” key= “ftivgbsg8he6rx1p”]

Het is al een drukke zomer geweest voor Instagram Stories, de foto’s en video’s die na 24u weer uit je feed verdwijnen. Met hun 4 vernieuwingen verwennen ze de 400 miljoen dagelijkse gebruikers van Stories.

Het is vanaf nu mogelijk om accounts een mention te geven met een @ (zoals op Facebook en Twitter), om rechtstreeks te shoppen uit Stories, muziek toe te voegen en om een vraag aan je publiek te stellen.

@mention in Stories

Wanneer iemand je in hun Story vermeldt, krijg je hiervan een bericht en kun je die foto of video op jouw beurt dan weer delen als een sticker in je eigen Stories (en ook even bewerken vóór je die post). Dus wanneer bijvoorbeeld een gelukkige klant iets over jou zegt, kun je dit positieve nieuws met jouw volgers delen. Je kan dit dus vergelijken met een review. Jouw gebruikersnaam is ook aanklikbaar, dus volgers van die persoon kunnen doorklikken naar jouw profiel en je eventueel ook volgen.

Let wel op: alleen openbare profielen kunnen Stories delen.

Winkelen in Stories

Van de feed nu ook naar de Stories. Sinds midden juni kun je rechtstreeks uit de Stories shoppen. Zie je de sticker van een boodschappentas, dan kun je hier op klikken om meer details te zien over het product in de Stories.

Ik ben absolute fan van deze feature. Instagram-gebruikers gebruiken Instagram ter inspiratie en zijn daar op zoek naar de laatste trends. Dagelijks ontdekken ze via Stories nieuwe merken. Als je hen dan ook meteen de extra info kan aanreiken over je product terwijl ze geïnspireerd zijn, dan heb je al een voetje voor.

In een recente enquête zeiden Instagrammers dat ze vaak Stories bekijken om op de hoogte te blijven van merken waarin ze geïnteresseerd zijn, een insider-overzicht van producten te krijgen die ze leuk vinden en nieuwe producten te ontdekken die voor hen relevant zijn.

Spring hier dus zeker mee op de wagen. Merken zijn altijd al early adopters geweest van Stories, ze creëren enkele van de meest bekeken en boeiende content op het platform.

Muziek toevoegen

Sinds eind juni kun je (maar nog niet in België!) muziek toevoegen aan je Stories door middel van de muzieksticker.

Via de sticker krijg je toegang tot een bibliotheek met duizenden nummers. Je kunt zoeken naar een specifiek nummer, bladeren door stemming, genre of wat populair is en op de afspeelknop tikken om een ​​voorbeeld te horen. Als je je nummer hebt geselecteerd, kun je snel vooruit en terug door de track gaan om het exacte gedeelte te kiezen dat bij je Stories past.

Wanneer je volgers je Story bekijken, zullen ze ook een sticker met de titel van het nummer en de naam van de artiest zien.

Instagram voegt elke dag nieuwe liedjes toe aan de muziekbibliotheek.

Stel een vraag aan je publiek

Je hebt ze zeker al voorbij zien komen. Deze maand lanceerde Instagram een interactieve vragensticker in Stories waarmee je je volgers vragen kunt voorleggen om te beantwoorden. Het is een leuke nieuwe manier om gesprekken met je volgers te starten en een persoonlijkere band op te bouwen met je publiek. Je toont ook aan dat je aanspreekbaar bent.

Je kan een vraag stellen door middel van de vraagsticker uit de stickerlade. Typ je vraag en deel deze met jouw Story. Wanneer je volgers de sticker zien, kunnen ze erop tikken om te antwoorden – en ze kunnen zo vaak als ze willen antwoorden, rechtstreeks vanaf de sticker. Voorbeelden van zo’n vragen kunnen zijn: “welke content wil je meer zien?” of “Wat wil je weten over me?”.

Je kunt de reacties of vragen van je volgers vinden in de kijkerslijst van je Story. Tik op een vraag die ze hebben gesteld om een ​​nieuwe Story te maken waarin je de vraag kunt beantwoorden. De vraag die je beantwoordt verschijnt in je Stories.

Hoewel je kunt zien wie welke reactie heeft ingediend in je kijkerslijst, worden de foto en gebruikersnaam van de volger niet getoond wanneer je dit antwoord in je Stories deelt.

Ben jij al begonnen met Stories?

[/tatsu_text][/tatsu_column][/tatsu_row][/tatsu_section]

Instagram, Instagram Stories, Social media

© 2019 - 2024 Lois Leen | BE0792449913 | Alle rechten voorbehouden