NIEUW: creëer nu je eigen filters op Instagram

//UPDATE FEB 2021//: In mijn masterclass rond het zelf maken van AR-filters leer ik je in 4u verspreid over 7 video’s wat een goeie filter maakt, maken we samen 3 basisfilters, leer ik je hoe deze te uploaden en hoe je een eigen portfolio samenstelt! Ter gelegenheid van mijn verjaardag kun je hem trouwens t.e.m. 17 maart scoren aan 32% korting.


We zijn allemaal creators.

Vanaf nu kan iedereen zijn of haar eigen AR filters maken voor Facebook, Instagram en Messenger. Vorig jaar lanceerde Facebook haar Spark AR Studio, de software waarmee de Instagram filters gemaakt werden, waarbij enkel personen die specifiek toegelaten werden eigen filters konden aanmaken. Zo maakte @johwska haar prachtige “Beauty3000″ filter. Deze maand heeft Facebook dus dit platform uit gesloten beta gehaald.

Ik ben zelf zo laaiend enthousiast, dat ik meteen begonnen ben een workshop te bouwen hier rond.

Dit bericht bekijken op Instagram

When I play Romy in 2019, with love. @authorsprojects @blastmagazine #clouzot

Een bericht gedeeld door Johanna Jaskowska (@johwska) op 31 Mrt 2019 om 5:41 (PDT)

Branded filter on the rise

Social media managers met wat extra time on their hands kunnen zelf aan de slag en filters maken customised voor hun eigen bedrijf. Creëer je eigen voorwerp dat je op een bepaald object kan plaatsen of creëer nieuwe gezichtsfilters. Ideaal voor bedrijfsfeestjes met een bepaald thema, een 3D bril in jouw huisstijlkleuren,… de mogelijkheden zijn eindeloos.

Dit is geweldig nieuws voor de creator community om je eigen Instagram-account een ware boost te geven.

Aan de slag

Je hoedt zelf geen code te kennen, je moet enkel wel wat tijd hebben. Om zelf aan de slag te gaan, surf je naar de website van Spark AR Studio en download je het programma op je computer.

spartarstudio

Bekijk zeker eerst alle tutorials voor je aan de slag gaat, het programma zelf wijst niet meteen uit hoe het werkt, dit vraagt wat studie en tijd.

Hoe maak je je eigen 3D-objecten?

De objecten die je importeert om dan te animeren, zijn 3D. Deze zul je buiten het platform moeten maken met programma’s zoals SketchUp (30 day free trial) of een ander gratis alternatief. Sla je bestand op als een .fbx (staat voor Filmbox) om te kunnen uploaden in Spark AR.

It’s time to have fun! Met deze open beta software zullen meer en meer bedrijven meer dan ooit hun eigen brand sterker in de markt kunnen zetten.

Interesse in het creëren van je eigen Instagram-filters? Ik lanceer binnenkort een opgenomen training hierrond. Schrijf je alvast in om als eerste te weten wanneer deze online komt en om van een korting te genieten.

Instagram, Instagram Stories

© 2019 - 2024 Lois Leen | BE0792449913 | Alle rechten voorbehouden